Chef
Brief info
Ο διακεκριμένος chef Fabrizio Iacovella είναι ένας πραγματικός γνώστης της τέχνης της πίτσας. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να πειραματίζεται γύρω από τις ζύμες, το αλεύρι, τα υλικά και τους γευστικούς συνδυασμούς. Στόχος του ήταν, και εξακολουθεί να είναι, τόσο η εξέλιξη της δημιουργίας της πίτσας όσο και οι συνταγές που αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Πώς ένα κλασικό πιάτο μπορεί να απογειωθεί και πώς μπορεί να αναδειχθεί σε μοντέρνο; Με κίνητρο να πάρει τις απαντήσεις, ξεκίνησε το 2010 την εκπαίδευσή του με εξειδικευμένα σεμινάρια στο Scuola Italiana Pizzaioli υπό την προεδρία του Enrico Famà. Αμέτρητες δοκιμές και πειραματισμοί γύρω από την αφράτη ζύμη, τον καθιέρωσαν ως έναν πραγματικό “expert” του είδους. Το μεράκι και το μοναδικό του ταλέντο ξεχώρισε αμέσως με σημαντικές συνεργασίες σε τοπικές πιτσαρίες της Ρώμης.
Από τον Ιούνιο του 2011 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος chef στην PUB του Elliot στη Ρώμη. Ενώ, από το Σεπτέμβριο του 2011, με τη γέννηση της Ακαδημίας Pizzaioli, ηγείται σεμιναρίων και ειδικών εκπαιδεύσεων στην εταιρία Italmill, που βρίσκεται στην περιοχή Brescia, τη γενέτειρα της Scrocchiarella. Μέσα από αυτή τη συνεργασία δημιουργήθηκε μια μακροχρόνια φιλία με τον Tiziano Casillo. Ξεχωριστός σταθμός στην επαγγελματική του πορεία στάθηκε το σεμινάριο με θέμα την Προζύμη, υπό τη διδασκαλία της Δρ. Manualle Sanna, τον Ιούνιο του 2012.