Ristorazione Italiana

Οι σπουδές στη μαγειρική τέχνη, αποτελούν τον βασικό πυρήνα για την εξέλιξη της γαστρονομίας και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Αccademia Pizzaioli e Ristorazione αποσκοπεί σε μια νέα γενιά μαγείρων, που θα αναδεικνύει την ελληνική και ιταλική κουλτούρα στη διεθνή γαστρονομική βιομηχανία. Στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, κορυφαίοι chef διδάσκουν την τέχνη της γαστρονομίας, τη σωστή διαχείριση των πρώτων υλών, την ομαδικότητα και τη συνεργασία με τους συναδέλφους, αλλά και τη διατήρηση της υγιεινής και της ασφάλειας στους επαγγελματικούς χώρους του εστιατορίου. 

Ο συνδυασμός θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, εξασφαλίζει τη γνώση και την εξοικείωση με το επάγγελμα και ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο ανερχόμενος chef είναι έτοιμος να εργαστεί με ευθύνη και συνέπεια σε Ξενοδοχειακούς Ομίλους και εστιατόρια διεθνούς απήχησης, συλλέγοντας τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες στο χώρο της γαστρονομίας. H Accademia Pizzaioli e Ristorazione, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των σπουδαστών και των αποφοίτων της, με σκοπό την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Διάρκεια σπουδών: 1 εξάμηνο

Μαθήματα / Διδακτική ύλη ανά ενότητα

1ο τρίμηνο:

  • Γαστρονομία I (ιταλικές παρασκευές) - Εργαστήρια
  • Εξοπλισμός- Οργάνωση Κουζίνας
  • Τροφογνωσία
  • Οινολογία 
  • Κοστολόγιο 
  • Οργάνωση & Λειτουργία Αποθήκης
  • Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

2ο τρίμηνο:

  • Γαστρονομία ΙΙ - Εργαστήρια
  • Ανατομία - Τεμαχισμός
  • Ιταλικά Επιδόρπια - Εργαστήρια
  • Σύνθεση Εδεσματολόγιο (Menu)
  • Αλλαντοποίηση (Charcuterie)
  • Δημιουργία Ζυμαρικών
  • Πτυχιακή εργασία

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Δωρεάν διάθεση υποστηρικτικού branded υλικού: στολή (ποδιά - μπλούζα - καπέλο), τσάντα, εγχειρίδιο μελέτης. 

Copyright © 2017 accademia-pizzaioli